Op deze 5 groene fietsbestemmingen geniet je van de lentebloesem

De lente laat zich langzaam maar zeker voelen en hoe kun je die beter begroeten dan door wat quality time op 2 wielen door te brengen in de mooiste steden in de lente? Stel het je voor: Bloeiende bomen aan je rechterkant, roze bloesems aan je linkerkant en prachtige landschappen overal waar je oog valt.


Op deze 5 groene fietsbestemmingen geniet je van de lentebloesem


Maar met zoveel bestemmingen om uit te kiezen en bijna elke stad die er in het voorjaar op zijn mooist uitziet, welke is dan echt de leukste om je fietsseizoen in te beginnen?

 

1. München, Duitsland

München passeert veel van de concurrentie en staat op de derde plaats van ‘s werelds mooiste steden om in het voorjaar te fietsen. Daarmee bewijst München dat zelfs biergardens fietsvriendelijk zijn! Als Duitslands meest outdoorsy stad nodigt München zijn inwoners en bezoekers uit om de fiets te pakken en te genieten van een aantal van de 18.900 fietsroutes, terwijl ze door de straten en parken dwalen met een uitgestrekt 1.723 km² bomenbestand. Fietsers genieten van de uitgestrektheid van de Englischer Garten en het geluid van de stroming als ze langs de prachtige Isar of Eisbach fietsen, genietend van veilige ritten langs een van de best beoordeelde fietsinfrastructuren van 83 in de stad. 

 2. Wenen, Oostenrijk

Wenen, op de vierde plaats in ons onderzoek, verandert in de hemel voor fietsers zodra de lente begint. De stad verandert dan in een mix van natuurlijke kleuren en rijke landschappen.

3. Parijs, Frankrijk

Als je op twee wielen door Parijs glijdt, ontdek je een stad waar elke straat duizend kleine wonderen herbergen. Parijs staat op de vijfde plaats voor fietsen in de bloeiende lente. Met een uitgebreid netwerk van 48.200 fietsroutes door de hele stad en een groene infrastructuur score van 72, biedt Parijs elke fietser een verscheidenheid aan groene landschappen en paden, afhankelijk van hun voorkeuren. De stad is bedekt met 3.497 km² weelderige bomen, wat zorgt voor een prachtige mix van de typische Hausmanniaanse architectuur en groene bomen langs de Quais de la Seine en de straten van Parijs.

4. Berlijn, Duitsland

Berlijn staat op de eerste plaats in onze lijst voor voorjaarsfietsen, met een indrukwekkende 7.993 km² aan bomen in de hele stad. Fietsers kunnen picknicken onder de bladerdaken van Tiergarten, de historische lanen van Tempelhofer Feld verkennen of langs de rivieroevers van Treptower Park varen, waardoor elke pedaalslag een verrassend mooie ervaring is in een van de meest chaotische hoofdsteden van Europa. Met 2.670 parken in de hele stad, wordt de toewijding van Berlijn aan groene ruimten, zodat de inwoners en bezoekers voldoende ruimte hebben voor hun vrije tijd, ook weerspiegeld in de score van 79 voor groene infrastructuur. Fietsers kunnen langs het rijke Grunewald en de rivier de Spree rijden en genieten van zowel de rijke natuur als het (bijna) kristalheldere water.

5. Kopenhagen, Denemarken

Kopenhagen, omringd door bloeiende bomen en vredige parken, eist de tweede plaats op in ons onderzoek naar de beste voorjaarsfietsbestemming. Bekend als de groenste stad ter wereld, met een groene infrastructuurscore van 87, is het een toevluchtsoord voor fietsers en urbanisten. Geniet van een ritje bij zonsondergang langs het prachtige Kongens Have, langs de botanische wonderen in Botanisk Have, of verken de natuurlijke allure van Fælledparken en Ørstedsparken.

We hebben nog 5 extra steden die als bonus kunnen worden toegevoegd:

6.   Stockholm, Zweden.
7.   Boedapest, Hongarije.
8.   Amsterdam, Nederland.
9.   Oslo, Noorwegen.
10. Bordeaux, Frankrijk.

 


Terug
Deel het met uw vrienden!

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag:  9:00 tot 18:00
Dinsdag:  9:00 tot 18:00
Woensdag:  9:00 tot 18:00
Donderdag:  9:00 tot 18:00
Vrijdag:  9:00 tot 18:00
Zaterdag:  9:00 tot 18:00
Zondag:  10:00 tot 18:00


Facebook