Fietskriebels met de lente in zicht: Vergeet zeker niet dit te controleren als je je e-bike van stal haalt

Als de lente aanbreekt, is het tijd om onze elektrische fietsen weer van stal te halen en te genieten van de zon. Na een lange winter kan het zijn dat onze trouwe tweewieler wat onderhoud nodig heeft, om ervoor te zorgen dat we veilig en comfortabel kunnen blijven fietsen. Controleer zeker deze punten van je e-bike, alvorens aan je eerste tocht te beginnen


Fietskriebels met de lente in zicht: Vergeet zeker niet dit te controleren als je je e-bike van stal haalt


Waar moeten we precies op letten bij onze elektrische fiets wanneer we weer gaan fietsen in het goede weer? Wij geven je graag alvast enkele nuttige tips om goed voorbereid je eerst rit aan te vatten.

Bandenspanning is van cruciaal belang voor een veilige en efficiënte rit. Lage bandenspanning kan leiden tot een slechte handling, langzamere snelheden en zelfs lekke banden. 

Als je elektrische fiets een tijdje niet is gebruikt, is het goed om de batterij te controleren. Opladen tot de volle capaciteit kan nodig zijn, maar let ook op de levensduur van de batterij tijdens je eerste rit. Als de batterij sneller leeg is dan normaal, kan het zijn dat deze aan vervanging toe is.

De remmen van je e-bike zijn een van de belangrijkste veiligheidsaspecten van elke fiets, vooral bij een krachtige elektrische fiets. Controleer of de remblokken niet versleten zijn en of de remmen soepel en effectief werken.

Na een paar maanden in de schuur kan de ketting op je fiets wat roestig of droog zijn. Gebruik een kettingolie of smeermiddel om de ketting soepel en stil te laten lopen.

Goede verlichting is essentieel voor het fietsen in de avonduren. Controleer of de koplamp en het achterlicht van je elektrische fiets goed werken.

Maak een korte rit om er zeker van te zijn dat de motor van uw elektrische fiets naar behoren werkt. Luister naar eventuele vreemde geluiden en let op eventuele ongewone trillingen.

Samenvattend, na de winter is het belangrijk om even de tijd te nemen voor een goede check-up van je elektrische fiets. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je veilig en comfortabel kunt fietsen, terwijl je optimaal van het goede weer geniet.

Zorg er natuurlijk altijd voor dat je een helm draagt en houd je aan de verkeersregels! Ga erop uit en geniet van de lente op je elektrische fiets!

 

 

Bron: https://www.redactie24.be/overig/fietskriebels-met-de-lente-zicht-vergeet-zeker-niet-dit-te-controleren-als-je-je-e-bike-van-stal-164981


Terug
Deel het met uw vrienden!

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag:  9:00 tot 18:00
Dinsdag:  9:00 tot 18:00
Woensdag:  9:00 tot 18:00
Donderdag:  9:00 tot 18:00
Vrijdag:  9:00 tot 18:00
Zaterdag:  9:00 tot 18:00
Zondag:  10:00 tot 18:00


Facebook