E-bikes kunnen helpen diabetes te beheersen

BRUSSEL (B) In Amerika is het momenteel de Nationale Diabetesmaand. Met ongeveer 37,3 miljoen Amerikanen ongeveer 1 op de 10 mensen die leven met diabetes, blijft de urgentie van deze ziekte toenemen. Bicycle Retailer bericht daarom over een onderzoek over de rol, die e-bikes kunnen spelen bij het beheersen van diabetes.


E-bikes kunnen helpen diabetes te beheersen


Op een grotere schaal schat de Internationale Diabetes Federatie dat tegen 2045 1 op de 8 volwassenen ter wereld diabetes zal hebben, waarvan 90 procent Diabetes Type 2 zal zijn. Terwijl wetenschappers werken aan het vinden van niet alleen effectievere behandelingen maar ook uiteindelijk een genezing, vond een recente studie dat e-bikes een belangrijk hulpmiddel zouden kunnen zijn in de strijd tegen diabetes.

 

Er zijn twee soorten diabetes: Type 1 en Type 2. Diabetes Type 1 is het gevolg van de alvleesklier die niet genoeg insuline produceert. Diabetes Type 2 ontwikkelt zich wanneer het lichaam insuline niet op de bedoelde wijze gebruikt, wat resulteert in hogere dan normale bloedsuikerniveaus. Het onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Frontiers in Sports and Active Living, benadrukte de positieve impact van e-bikes op het beheersen van diabetes. De studie ontdekte dat e-bikes werden gezien als een meer hanteerbare benadering van het reguleren van diabetes in vergelijking met traditionele vormen van lichaamsbeweging of dieetwijzigingen. Deelnemers meldden meer plezier in het rijden op e-bikes, en sommigen ontdekten dat het bijhouden van hun activiteit via tools zoals Strava of GPS-horloges hen aanmoedigde om meer te gaan e-fietsen.

 

E-bikes zijn op zichzelf geen oplossing voor diabetes

 

De aantrekkingskracht van e-bikes bij het beheersen van diabetes werd toegeschreven aan de verminderde fysieke inspanning die nodig is om langere afstanden af te leggen, sneller te rijden en heuvelachtig terrein te beheersen in vergelijking met gewone fietsen. Ondanks deze verminderde fysieke inspanning gaven de onderzoeksresultaten aan dat deelnemers nog steeds op zijn minst een matige intensiteit van lichaamsbeweging bereikten tijdens het fietsen. Daarnaast gebruikten deelnemers e-bikes over langere periodes, wat resulteerde in een hogere wekelijkse totale calorieverbranding in vergelijking met gewoon fietsen.

Het is essentieel om op te merken dat, hoewel e-bikes voordelen bieden bij het beheersen van diabetes, ze op zichzelf geen oplossing zijn. Echter, de beschikbaarheid van verschillende e-bike modellen kan mensen met diabetes extra opties bieden om fysieke activiteit toegankelijker en plezieriger te maken.

Nu de wereldwijde prevalentie van diabetes blijft stijgen, is het essentieel om alternatieve en plezierige methoden te vinden om lichaamsbeweging te stimuleren en de aandoening te beheersen. Het onderzoek suggereert dat e-bikes een effectief hulpmiddel zouden kunnen zijn in dit streven, door individuen een meer betrokken manier te bieden om lichaamsbeweging in hun routine op te nemen.

WWW.IDF.ORG

 bron: https://nieuwsfiets.nu/2023/11/04/e-bikes-kunnen-helpen-diabetes-te-beheersen/?utm_source=mailpoet&utm_medium=email&utm_campaign=Weekoverzicht+45

 


Terug
Deel het met uw vrienden!

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag:  9:00 tot 18:00
Dinsdag:  9:00 tot 18:00
Woensdag:  9:00 tot 18:00
Donderdag:  9:00 tot 18:00
Vrijdag:  9:00 tot 18:00
Zaterdag:  9:00 tot 18:00
Zondag:  10:00 tot 18:00


Facebook