De zonnebril is weer nodig!

Waarschijnlijk draag je tijdens het fietsen -vooral op zonnige dagen- een zonnebril. Logisch, want de felle zon in je ogen is heel vervelend. Kies tijdens het fietsen voor een lichtgewicht zonnebril met een goede pasvorm. Let ook goed op de glazen. In dit artikel geven wij vijf tips waar je bij je aankoop op moet letten.


De zonnebril is weer nodig!


Bij de keuze voor de juiste zonnebril is het allereerst heel belangrijk om je af te vragen voor welk doel je de bril wilt gebruiken. Waarschijnlijk is de belangrijkste reden: beter zicht. Vaak zorgt de zon voor een hinderlijke straling met de kans om tijdelijk verblind te worden. Niet echt handig in het hedendaagse drukke verkeer. Een andere reden om voor een zonnebril te kiezen, is bescherming tegen vliegjes, opstuivend zand et cetera. Een zonnebril kan deze bescherming bieden, maar op dagen dat er geen zon is, zijn donkere glazen wellicht niet zo prettig. Daarom zijn er ook speciale fietsbrillen te koop met doorzichtig glas.

Bekijk hier ons aanbod brillen >

Tip 1: Het is belangrijk dat een bril licht is. Eigenlijk zou je niet in de gaten moeten hebben dat je een bril op hebt.

Tip 2: Ook het draagcomfort van zonnebrillen is van belang. De bril moet lekker zitten en de juiste pasvorm hebben. Tijdens het fietsen krijg je soms te maken met veel wind of met hobbelige wegen. Dan wil je niet dat je bril begint te wiebelen. Verder moet de bril de ronding van je hoofd volgen. Daardoor wordt je gezichtsveld vergroot. Controleer niet alleen of de bril goed past en stevig blijft zitten, maar ook of je nergens tegen het frame aankijkt. Sommige zonnebrillen hebben een meer gesloten frame. Daardoor wordt je optimaal beschermd tegen de zon. Nadeel is dat door te weinig ventilatie de glazen kunnen beslaan. Wil je dat voorkomen? Kies van voor een bril met een goede ventilatie en/of anti-mistcoating.

Tip 3: Kies voor glas dat niet kan breken. Dit om het risico te vermijden dat je oogletsel oploopt bij een ongeluk! De meeste brillen die gebruikt worden voor sport hebben plastic polycarbonaat glazen. Ook de UV-filter is van belang. Zorg voor een goede bescherming en kies voor minimaal een UV 400. Controleer goed of jouw bril een CE-kwaliteitslogo heeft.

Tip 4: Bedenk welke glaskleur je het liefst hebt. Gele glazen zorgen voor helderheid, bijvoorbeeld in de schemering of in de mist. Zijn de glazen oranje? Dan zorgen ze voor meer contrast. Ideaal voor mountainbikers. Glazen met grijze, groene en bruine tinten zorgen voor een veel kleinere verandering, maar beschermen wel goed tegen het zonlicht. Eigenlijk heb je dus voor verschillende omstandigheden verschillende glazen nodig. Daarom zijn er ook zonnebrillen te koop met verschillende glazen of met glazen die zelf van kleur veranderen.

Tip 5: Een andere optie is een zonnebril met polariserende glazen. Deze glazen zorgen ervoor dat er minder schitteringen en weerspiegelingen zijn. Dat zorgt echt voor een hoop rust tijdens het fietsen!


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Openingstijden

Maandag:  9:00 tot 18:00
Dinsdag:  9:00 tot 18:00
Woensdag:  9:00 tot 18:00
Donderdag:  9:00 tot 18:00
Vrijdag:  9:00 tot 18:00
Zaterdag:  9:00 tot 18:00
Zondag:  10:00 tot 18:00
 
Vanaf 26 oktober de Woensdag gesloten

Afwijkende dagen
30 september 2022 (Bedrijfsvakantie):   Gesloten
26 oktober 2022 (gesloten):   Gesloten


Facebook